Sammanfattning

Localbitcoins är en marknadsplats och inte en bitcoinbörs. Denna marknadsplats har kunder i 248 länder, inkl Sverige. Det innebär att du är beroende av en tredje part, vilket ofta är en privatperson, när du handlar dina kryptovalutor.

Tillgängliga kryptovalutor: Bitcoin (BTC)

Hemsida

Localbitcoins är en mycket populär marknadsplats för bitcoins världen över. Säljare får ofta bra betalt och dessutom i lokal valuta. Hemsidan är enkel och rakt på sak.

Varje säljare har betygsatts vad gäller antal godkända transaktioner och köparens nöjdhet, men det vore bra om denna information kunde tydliggöras bättre.

Historik och säkerhet

Marknadsplatsen Localbitcoins grundades 2012 i Finland. Sedan dess har den visat exponentiell tillväxt och finns idag i de flesta länder runt om i världen. På Localbitcoins har det under hösten 2017 omsatts bitcoins för runt 50 MUSD per vecka. Grundarna har aldrig tagit in kapital utan äger marknadsplatsen till 100%.

Det är endast tillåtet att köpa eller sälja upp till 0,2 bitcoins, varefter det krävs positiva ratings för att få fortsätta handla. Då säljaren måste ha sina bitcoins på Localbitcoins plånbok så minskar det risken avsevärt. Se till att kontrollera att den du handlar av i alla fall har gjort över 500 stycken lyckade transaktioner.

Pris, avgifter och överföringar

På Localbitcoins avgörs betalningssätt av säljare och i vilket land köparen befinner sig i. I Sverige är Swish vanligast. Som bitcoin-köpare betalar du det pris som står angivet, inga övriga avgifter tillkommer. Priset är dock ofta mycket högre än på bitcoinbörser. Endast den som lägger in annons betalar 1% på köp- eller säljsumman.

Öppna konto och köpa bitcoins

På Localbitcoins är det enkelt att öppna konto. Dock ligger priset på bitcoin ofta ca 5% högre än om du köper bitcoins på en bitcoinbörs. Fördelen är att man här kan betala med andra betalmetoder än bara internationella överföringar, tex Swish.