Sammanfattning

Denna handelsplattform fungerar bra, kryptovalutorna är billiga att köpa och det är en av de kryptobörser med högst omsättning i världen. Det har dock tagits en del tveksamma beslut som drabbat kunderna samt förekommit en del klagomål på uttagsfunktionen, vilket gör att betyget sänks.

Tillgängliga kryptovalutor: Bitcoin (BTC), Ether/Ethereum (ETH) och Litecoin (LTC)

Hemsida

GDAX:s hemsida är snygg och har ett bra och tydligt tradingsystem. Hemsidan har en automatisk verifikationsprocess, vilken tyvärr är krånglig och kräver gott om tålamod. Tänk på att det öppnas tiotusentals konton på GDAX varje dag, vilket innebär att svar från kundservice kan ta veckor.

Historik och säkerhet

GDAX startades 2015. Företaget var tidigare känt under namnet Coinbase Exchange. Företaget uppger att endast 2% av innehaven finns online, medan resterande del finns offline. Företaget uppger att de vid eventuella hackerattacker på deras hemsida ersätter kundernas förluster. På de flesta övriga börser och digitala plånböcker fick användarna tillgång till BCash/Bitcoin Cash ganska omgående efter spliten. GDAX valde att vänta 4-5 månader innan de delade ut BCash till sina användare. Utöver detta hade GDAX, till skillnad från andra börser, en betydligt snävare tidsram under vilken användarna kunde ta ut sin utdelning som blev efter ethereum-spliten. För de användare som inte hann ta ut sin utdelning under denna tidsperiod, gick pengarna förlorade.

Pris, avgifter och överföringar

Courtage 0-0,3%.
SEPA-överföring 0.15€ exkl. växelavgift.
Insättning med kredit/debit-bankkort 3,99%.
Gratis uttag för bitcoin, du betalar endast för den generella bitcoin transaktionskostnaden.
I flera artiklar och på trustpilot har det rapporterats om uttagsproblem, vilket drar ner betyget.

 

Öppna konto och köpa bitcoins

På GDAX krävs att du har ett konto på coinbase.com innan du kan öppna konto, vilket dock inte finns tydligt angivet på hemsidan. Man måste även verifiera sig med ID-kort samt pass, vilket visade sig vara tidskrävande. Det tar flera veckor att komma i kontakt med kundservice.