Sammanfattning

Coinbase Pros handelsapplikation passar erfarna investerare bra. En av de mest populära börserna i världen. Bolaget noterades 2021 och har just nu ett marknadsvärde på ca 430 miljarder sek.

Tillgängliga kryptovalutor: Bitcoin (BTC), Ether/Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Tether (USDT), Bitcoin Cash (BCH) mfl.

Hemsida

Hemsidan är snygg och har ett bra och tydligt tradingsystem. Hemsidan har en automatisk verifikationsprocess, vilken tyvärr är krånglig och kräver gott om tålamod. Tänk på att det öppnas tusentals konton på Coinbase varje dag, vilket innebär att svar från kundservice kan ta tid.

Historik och säkerhet

Coinbase grundades 2012 och noterades på den amerikanska börsen 2021. Företaget uppger att de vid eventuella hackerattacker på deras hemsida ersätter kundernas förluster. Enda minuset är två incidenter då dels användare fick vänta några extra månader på sina Bitcoin Cash vid bitcoin-forken , dels att de satte en väldigt snäv tidsram vid etherum-forken som gjorde att en del användare som inte agerade i tid förlorade avkastning.

Pris, avgifter och överföringar

Courtage 0-0,5%.
SEPA-överföring 0.15€ exkl. växelavgift.
Insättning med kredit/debit-bankkort 3,99%.
Gratis uttag för bitcoin, du betalar endast för den generella bitcoin transaktionskostnaden.

 

Öppna konto och köpa bitcoins

På Coinbase Pro krävs att du har ett konto på coinbase.com innan du kan öppna konto. Man måste även verifiera sig med ID-kort samt pass, vilket visade sig vara tidskrävande. Insättningar och uttag tar 1-3 dagar om man väljer SEPA.