Sammanfattning

BTCX har en stilren och smidig hemsida. Har man viss erfarenhet är den lättanvänd vid småköp. BTCX kan tyckas vara dyrare än andra alternativ, men det beror på att transaktionsavgiften är inkluderad i priset.

Tillgängliga kryptovalutor: Bitcoin(BTC) samt Ethereum/Ether(ETH)

Hemsida

Hemsidan är i inloggat läge godkänd, men inget utöver det vanliga. Fördelen med denna hemsida är att det i icke-inloggat läge går att få tillgång till BTCX express. Här kan du smidigt och snabbt, om du inte bryr dig nämnvärt om priset, handla bitcoins eller ethereum motsvarande en mindre summa (<6 000 SEK per vecka). Du måste ha skapat en bitcoin wallet innan du kan handla på BTCX express.

Historik och säkerhet

BTCX har inte råkat ut för några tidigare hackerattacker vad vi har funnit. Mäklaren hade operativa problem under de tidiga åren (2012-14), men det verkar nu fungera bra. Omsättningen har ökat år efter år. Enligt grundaren blir 2017 ett rekordår.

Pris, avgifter och överföringar

Vid testtillfället låg köppriset ca 10,5% över exchange-priset på BTCX Express, vilket man kan tycka är orimligt. Det finns en naturlig anledning till varför köppriset skiljer sig från börserna och det är för i priset du betalar på BTCX ingår, den just nu dyra, transaktionsavgiften som alla betalar när man ska skicka bitcoin från en adress till en annan. Priset på börserna är exklusive transaktionsavgiften som du betalar när du ska skicka dina bitcoins till din hardware wallet.

Öppna konto och köpa bitcoins

På BTCX kan man handla upp till 6 000 SEK under sju dagar utan att behöva skapa ett konto. Ska du köpa för större summor krävs att du skaffar och verifierar ett konto genom att ladda upp kopia på ID-kort (fram- och baksida) samt en högst tre månader gammal faktura med hemadress på.