Sammanfattning

BTCX grundades 2012 och är en ren växlingstjänst – du köper och säljer bitcoins av BTCX. Har man viss erfarenhet är den lättanvänd vid småköp. BTCX är lite dyrare än andra alternativ, men det är smidigt att kunna betala med Swish/BankID.

Tillgängliga kryptovalutor: Bitcoin(BTC) samt Ethereum/Ether(ETH)

Hemsida

Hemsidan är i inloggat läge godkänd, men inget utöver det vanliga. Fördelen med denna hemsida är att det i icke-inloggat läge går att få tillgång till BTCX express. Här kan du smidigt och snabbt, om du inte bryr dig nämnvärt om priset, handla bitcoins eller ethereum motsvarande en mindre summa (<10 000 SEK per vecka). Du måste ha skapat en bitcoin wallet innan du kan handla på BTCX express.

Historik och säkerhet

BTCX har inte råkat ut för några tidigare hackerattacker vad vi har funnit. Mäklaren hade operativa problem under de tidiga åren (2012-14), men det verkar nu fungera bra. Företaget noterades på börsen under 2021 vilket minskar risken ordentligt.

Pris, avgifter och överföringar

Vid testtillfället av BTCX Express låg köppriset ca 10% över senast betalt på tex kraken-priset, vilket är i högsta laget. Priset vid ett vanligt köp ligger ca 5% över priset på börser.

Öppna konto och köpa bitcoins

På BTCX kan man handla upp till 10 000 SEK under sju dagar utan att behöva skapa ett konto. Ska du köpa för större summor krävs att du skaffar och verifierar ett konto med BankID.