Sammanfattning

Bästa handelsplattformen, men faktumet att de tidigare blivit utsatta för en hackerattack samt att de är baserade i Slovenien ger minuspoäng.

Tillgängliga kryptovalutor: Bitcoin (BTC), Ethereum/Ether (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash/BCash (BCH) och Ripple (XRP)

Hemsida

Bitstamps hemsida ger i sig inga höga betyg, därefter är handelsplattformen riktigt bra (klicka på “tradeview”). Denna har bra diagramfunktion och det är enkelt att lägga orders. Vi har inte testat den under högvolymsdagar, men än så länge är den en favorit. Spreaden och likviditeten varierar..

Historik och säkerhet

Bitstamp är ett slovenskt bolag med kontor i London som har funnits sedan 2012. Bitstamp hackades 2015 men har fungerat bra sedan dess. Landsrisken ger minuspoäng.

Pris, avgifter och överföringar

Courtage 0,25%.
SEPA-överföring 0,90 EUR, vilket är dyrare än andra handelsplattformar.
På insättningar upp till 1000 USD kostar det 10USD att betala med debitkort och för insättningar över 1000 USD kostar det 2% av totala insättningen. Motsvarande summa för kreditkort är 5%.
Gratis uttag för bitcoin, du betalar endast för den generella bitcoin transaktionskostnaden.

Öppna konto och köpa bitcoins

För att kunna handla på Bitstamp måste du skicka in kopia på ID-kort samt en högst 3 månader gammal elfaktura. Därefter tar det några dagar innan du kan föra över pengar och börja handla.