Köpa bitcoin - enklare än du tror

Hur köper man bitcoin?

Coinbase
-2.53%
29830 USD/BTC

Köp Bitcoin och betala med Swish

I samarbete med BTCX lanserar vi köp bitcoin direkt här på investerabitcoin.se. Detta samarbete är inget som påverkar våra omdömen av BTCX. Vi erbjuder köp för upp till 6000 kr/månad.

Köp bitcoin och förvara med hardware wallet

Köp en hardware wallet från Trezor eller Ledger, skapa en pinkod och skriv ner din recovery phrase. Förvara inte din recovery phrase på samma plats som du förvarar din hardware wallet. Glöm inte att generera en publik adress till din hardware wallet i inloggat läge under “Receive”.

Öppna konto på en börs/mäklare som tar emot SEK eller EUR (Kraken, Bitstamp, Localbitcoins, Btcx, Safello, Coinbase, GDAX). Om du väljer en utländsk börs gör du en utlandsbetalning/utlandsöverföring (SEPA) från din bank till en börs. Se till att använda all möjlig säkerhet som börsen erbjuder. Öppna din Trezor/Ledger och klicka på “Receive bitcoin”. Gör en mindre provtransaktion från din börs/mäklare (withdrawal). Funkar det? Skapa/generera en ny adress (eller använd den gamla) på din Trezor/Ledger och skicka över hela ditt innehav till din Trezor/Ledger. Glöm inte att kontrollera att dina bitcoins har kommit fram till din hardware wallet efter någon bankdag. Uppdatera din Trezor/Ledger årligen.

Läs mer om hardware wallets

Köp bitcoin och förvara online

Online förvaring av bitcoins sker antingen på en börs eller på en online wallet.

Öppna konto på en börs/mäklare som tar emot SEK eller EUR (Kraken, BitstampCoinbase, GDAX), gör en utlandsbetalning/utlandsöverföring (SEPA) från din bank till en börs/mäklare. Sedan är du redo att köpa bitcoins. Vill du förvara dina bitcoins på en online wallet skickar du dem till den online wallet du har valt genom att klicka på “Withdrawal”, skriva in den bitcoinadress du har skapat hos leverantören av din online wallet och trycka skicka.

Se till att använda den säkerhet som börsen erbjuder, t.ex. two factor authentication (2FA) och extra lösenord. Spara ditt användarnamn och lösenord på ett säkert ställe så att du inte tappar bort dem!

Läs mer om börser & mäklare

Köp bitcoincertifikat

Öppna konto på IGmarkets, Avanza eller Nordnet.

Hos IGmarkets heter bitcoininstrumenten “Bitcoin USD ($1)”. Läs mer om fördelar och nackdelar med IGmarkets här.

Om du öppnar konto eller har konto hos Avanza eller Nordnet kan du exponera dig mot bitcoin genom att köpa certifikatet “Bitcoin XBT”. Innan du investerar bör du läsa igenom våra kommentarer om certifikatet på våra sidor om Bitcoin XBT (Avanza) och Bitcoin XBT (Nordnet).

Läs mer om Bitcoincertifikat
Läs på om bitcoin

Vill du läsa på om bitcoin innan du bestämmer dig för att göra en investering? I vår kunskapsbank hittar du rekommenderade länkar, dokument, böcker, videos, twitterprofiler, kurser, podcasts m.m.

Gå vidare till kunskapsbank
Rityta 1