Sammanfattning

Trezor, som lanserades 2014, är den mest erkända och köpta hardware wallet som finns på marknaden. Företaget bakom Trezor, Satoshi labs, var först med att erbjuda både säker förvaring och möjligheten att spendera bitcoins lika enkelt som med mjukvara. Priset är något högre än för utmanaren Ledger. Företaget tillhandahåller bra kundservice.

En ny modell av Trezor är planerad att lanseras under 2018.

Layout och funktioner

Satoshi Labs, vilka ligger bakom Trezor, är erkända och respekterade inom bitcoin-världen. Företaget är baserat i Tjeckien, där även produkten produceras. De har en noggrann tillverkningsprocess där säkerhet har högsta prioritet. Produkten är behändig och deras nya modell Trezor T som lanseras under 2018 kommer troligen vara en än mer tydlig och snygg produkt. När Trezor USB är inkopplad i din dator, kan du gå in här för att slå in din PIN-kod och få tillgång till dina plånböcker. Det är enkelt att skicka och ta emot bitcoins och andra kryptovalutor. Trezors hemsida är dock något spartansk – utseende och tydlighet skulle kunna förbättras. Trezor är den mest erkända hardware wallet på marknaden och vi kan bara instämma. Stark köprekommendation!

Pris

För snabb leverans betalar du 119 € för Trezor och 17 € för expressfrakt. Om du är beredd att vänta några månader kan du köpa Trezor för 89 € (inkl frakt), vilket gör att den i så fall hamnar i samma prisklass som Ledger.

Leverans

Leverans sker inom en vecka (expressfrakt) men kan också ta flera månader (vid accepterat lägre totalpris).

Kryptovalutor som stöds

Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Ethereum/Ethereum Classic, Expanse, Dash, Dogecoin, Litecoin, Ubiq, Zcash.

Uppdatering av produkten

Trezors mjukvara behöver uppdateras då och då, vilket görs via hemsidan. När du kopplar in din Trezor trycker du in på bägge knappar på den. Vid eventuella problem som kräver återskapande av din hardware wallet, måste du ha din Recovery Phrase tillgänglig.

Säkerhet och förlust

Skulle din Trezor bli stulen, försvinna eller PIN-koden glömmas bort, så har varje Trezor en 24 ord lång “recovery phrase”, vilket gör det möjligt att återskapa de försvunna kontona.